Suferințe

Numărul meu de telefon are cinci cifre comune cu cel de la farmacie. Așadar în fiecare zi se întâmplă să răspund la câteva persoane care au format numărul greșit, care mă întreabă de diverse medicamente. În mod normal, le dau celor care nimeresc la mine din greșeală numărul de la farmacie însă celor care sună duminica la șapte dimineața pur și simplu le spun “nu doamnă/domnule, în această casă nu se vinde acel medicament”.

Dacă mă las ghidată după modalitățile pe care le caută oamenii să își aline suferințele, aș putea ajunge la concluzia că depresia este în creștere. 90 % dintre persoanele care sună cer medicamente antidepresive, tranchilizante sau orice medicament care îi poate face să uite de realitatea neplăcută. Toate dificultățile de zi cu zi, cele legate de transport, de sistemul dual monetar, de stresul că trebuie să cauți diverse lucruri pe piața neagră pot destabiliza pe oricine. Mai ales dacă trăiești de câteva decenii cu senzația de instabilitate națională, de nesiguranță sau frustrare.

Așa că încerc să înțeleg şi să nu îi insult pe cei care mă sună la ore imposibile crezând că sună la farmacie. Citesc în tonul vocii lor o urmă de disperare care reise doar când vorbesc de anumită medicamentaţie care îi pot ajuta să se relaxeze şi să adoarmă. Sunt aceleași persoane care a doua zi se întorc la serviciu încercănați, semiadormiți și încă sub influența medicamentelor luate cu o seară înainte. Acestea îi vor face să înțeleagă că aerul condiționat este oprit din cauza economisirii de energie, că autobuzul e normal să întarzie o oră sau că măcelarul le-a vândut mai puțin de un kilogram de carne la prețul unui kilogram. Medicamentele nu pot rezolva anumite probeleme, dar te pot face să nu îți pese. (traducere de Ana Maria Rusu)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s