Inaugurat

În sfârșit au inaugurat cele două lifturi din clădirea în care locuiesc, la un an după instalarea lor și după o lungă perioadă de testare a acestora. Vineri a fost ședința în care s-au anunțat regulile pentru folosirea celor două lifturi, care arată de parcă au fost deja folosite de un deceniu. Întâlnirea cu vecinii a devenit o discuție despre faptul că blocul în care locuim se deteriorează cu fiecare zi ce trece și nu există resurse financiare să rezolvăm aceste probleme. Nici măcar vestea bună că de acum înainte nu mai trebuie să urcăm pe scări nu poate ascunde lipsurile pe care le are această clădire de tip iugoslav.

De asemenea au mărit suma de bani pe care trebuie să o dea fiecare familie pentru a plăti salariile celor doi pensionari care păzesc lifturile. La fel ca și în interiorul unei mașini, abia încap 5 persoane, iar cei ce “au în custodie” dispozitivele rusești vor sta pe un scaun la intrare. Câțiva sugerează că în loc să supravegheze ușile și butoanele, acești batrâni, membri de partid, sunt interesați și curiosi cine ce are în pungi când vine acasă şi ce vizite primește fiecare locatar. Mă aștept ca gardienii să reziste două săptămâni până ce lipsa de consistență, specifică nouă, va relaxa problema supravegherii.

Ceea ce îmi place cât de cât la acest lucru este că se aplică din nou formula de control, disciplina și vigilența crezând că asta va soluţiona problemele. Eu personal, cred că totul ar fi mult mai bine dacă fiecare vecin ar considera că blocul şi fiecare hol comun îi aparțin și fac parte din propria casă. Oricum, anii care au trecut fără puterea de a decide ce se întamplă în clădire au dat naștere unui sentiment de distanţă și o tendinţă de o prăda. Odată au luat un colț și l-au făcut birou CDR, de asemenea au transformat un spațiu pentru copii într-un birou OFICODA, fără a cere consimțământul celor care locuim în acel bloc. După ceva timp și mai multe încurajări succesive din partea multor organizații ale statului care au nevoie de o bucăţică din valorosul nostru parter, am ajuns la concluzia că nimic nu ne aparține. Nici măcar cele două lifturi care tocmai au fost inaugurate zilele astea. (traducere de Ana Maria Rusu)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s