Săruturi pentru o seară

Într-un pulover mulat şi având părul dat cu gel, el îşi ofere trupul pentru doar douăzeci de pesos convertibili pe noapte. Faţa lui, cu pomeţii înalţi şi ochii oblici, este comună în rândul celor din estul ţării. Îşi mişca braţele constant, într-un mix de lascivitate şi inocenţă ce provoacă uneori milă iar alteori dorinţă. Este o parte a unui larg grup de cubanezi care îşi câştigă traiul cu sudoarea pelvisului lor, care îşi comercializează sexualitatea atât pentru străini cât şi pentru localnici. O industrie a dragostei rapide şi a mângâierilor fugitive ce a crescut considerabil pe această insulă în ultimii douăzeci de ani.

Havana are aerul uni bordel în anumite momente, mai ales dacă treci pe stradă Monte la intersecţia cu Cienfuegos. Femei tinere în hainele lor ţipătoare – chiar dacă parţial decolorate – îşi oferă “marfa”, în special după lăsarea nopţii, când spandexul nu mai arată atât de neîngrijit şi nici cercurile de sub ochii lor nu mai sunt atât de întunecate. Ei nu pot concura însă cu cei care pot agăţa un manager sau un turist să-i ducă la un hotel şi să le ofere, în dimineaţa următoare, un mic dejun însoţit de lapte. Ei sunt cei care nu poartă parfum şi care-şi termină treaba în spaţiul strâmt al unui solar sau chiar şi pe rampa de sub scări.

Ei sunt bărbaţii şi femeile – vânzătorii de dorinţă – care evită întâlnirea cu un poliţist în uniformă care patrulează împrejurimile. Să cadă în mâinile unui poliţist poate înseamnă o noapte într-o celulă sau, pentru cei veniţi în capitală ilegal, deportarea în provincia natală. Totul poate fi rezolvat însă dacă agentul acceptă aluzia unei coapse îndrăzneţe şi schimbă avertismentul oficial pe câteva minute de intimitate. Câţiva agenţi se întorc cu regularitate să-şi revendice taxa ce permite acestor fiinţe nocturne să continue să-şi ocupe poziţia în acel colţ de stradă. O femeie ce refuză acest schimb poate ajunge într-un centru de reeducare a prostituatelor, iar bărbaţii pot fi acuzaţi de infracţiunea de periculozitate pre-criminală.

Astfel, cercul sexului plătit se întregeşte într-un oraş unde munca onestă este o relicvă iar nevoile îi duc pe mulţi la etalarea corpului şi unduirea şoldurilor în speranţa unei oferte. (traducere de Laura Dănescu)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s