Abatere permisă – 4 cm

Ieri am fost să-mi înscriu băiatul la liceu şi, în loc de o urare de bun-venit am găsit o tablă pe care scria următoarele:

Despre uniformă: Fetele nu au voie să poarte mai mult de o pereche de cercei. Cămăşile şi bluzele vor fi băgate în fuste respectiv pantaloni. Nu vor fi modificate cu pense, nu vor fi croite mulat pe corp şi nu se va permite să fie mai scurte decât bata de la talia pantalonului. A nu se îndepărta buzunarele. Fustele trebuie să fie cu 4 cm deasupra genunchiului. Fustele purtate pe şolduri nu sunt permise şi nici cele decolorate sau cu urme de la fierul de călcat. Lungimea pantalonilor trebuie să fie cel puţin până la înălţimea încălţămintei. Pantalonii purtaţi pe şolduri nu sunt permişi. Fetele nu au voie să fie machiate. Brăţările, medalioanele, lanţurile şi inelele sunt interzise. Obiectele de cult nu pot fi purtate la vedere. MP3-playere, MP-playere şi telefoanele mobile nu sunt permise în şcoală. Băieţii nu au voie să poarte cercei, clipsuri sau piercinguri. Curelele trebuie să fie simple şi fără catarame excentrice, mari sau stilizate şi trebuie să aibă culoarea neagră sau bej.

Despre păr: Tunsorile, coafurile şi părul facial trebuie să fie corecte, eliminând orice excentricitate sau stil în afara definiţiei uniformei. Bărbaţii nu pot avea: păr lung, păr vopsit, ţepi său păr ras în forme speciale. Obiectele folosite pentru aranjarea părului trebuie să fie albastre, albe sau negre. Acestea trebuie să fie de mărime potrivită. Băieţii nu au voie să aibă părul mai lung de 4 centimetri.

Acum mă întreb dacă Teo este înscris într-un liceu sau într-o unitate militară. (traducere de Laura Dănescu)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s