Un troc discret

Tot nu îmi vine să cred că delegaţia cubaneză la Naţiunile Unite şi-a adăugat votul unui grup “de ţări care consideră homosexualitatea o crimă şi în cinci dintre acestea se aplică pedeapsa capitală  homosexualilor”. Nu este al meu citatul, ci este luat dintr-o declaraţie publicată de CENESEX (Centrul Naţional de Educaţie Sexuală) care încearcă să explice această absurditate şi să justifice abominabilul. Pe o altă listă, apare şi această insulă, în ciuda discursului oficial, care ne asigură că pentru o vreme abuzurile împotriva homosexualilor vor fi de domeniul trecutului.

Trebuie menţionat că nimeni nu i-a consultat şi pe cubanezi înainte să ia o decizie, în numele nostru, de a-i pedepsi pe unii oameni cu moartea din cauza orientării sexuale. Nici măcar un cuvânt nu spune presa, nici un travestit nu a fost capabil să protesteze în Piaţa Revoluţiei sau în faţa ministerului ca să demonstreze faptul că nu sunt de acord cu decizia politică în ceea ce-i priveşte. Iniţial, a fost delegaţia Benin care a cerut o schimbare conform căreia, începând de acum două săptămâni, rezoluţia UN nu se va aplica dacă acuzatul este subiectul execuţiei pentru că iubeşte o persoană de acelaşi sex. Speriaţi, suntem martorii unui cerc alcătuit de intoleranţi, de complicitatea stabilită între doctrine, liniştea dinaintea comiterii unor violenţe şi toate astea pentru a cumpăra liniştea pentru atunci când vor avea nevoie de ea.

Este trist că o instituţie precum CENESEX, care s-a străduit să promoveze respectul pentru diversitate,  se fâstâceşte şi nu spune lucrurilor pe nume. Mariela Castro nu poate să ascundă diverse fraze dintr-o declaraţie unde se consideră că nici o condamnare nu este proporţională cu greşeala delegaţiei noastre la Naţiunilor Unite. Duminica viitoare ea va apărea la o emisiune naţională, “Călătorii către necunoscut”, ca să prezinte un documentar care are ca temă toleranţa în ceea ce îi priveşte pe homosexuali şi lesbiene. Cred că ar fi momentul potrivit să ne explice de ce răspunsul ei nu a fost mai puternic şi de ce tăcerea ei  sună a complicitate. (traducere de Ana Rusu)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s