Micul hotel

Locurile de cazare au fost construite pe un teren format din părţile pre-fabricate destinate odinioară ridicării oraşului Omului Nou.  Cum acest personaj himeric nu a reuşit să apără însă de nicăieri, aşa nici resursele necesare unui asemenea proiect nu au mai răsărit de nicăieri, locul rămânând viran până în prezent. Odată ce aşa-numita Luptă de Idei a început să se manifeste, autorităţile au şi demarat lucrările la fundaţia hotelului, stabilit la un număr de peste o sută de camere. Macaralele şi camioanele au ajuns la faţa locului cu o viteză uluitoare, comparabilă cu durata medie în care încep de obicei lucrările în Cuba, însă abia în doi ani zidurile au fost ridicate, ferestrele din aluminiu, instalate iar locul să poată fi în cele din urmă inaugurat. Cu resursele furate din proiect, multe familii din zonă au reuşit să-şi picteze faţadele locuinţelor, să-şi instaleze aer condiţionat în dormitoare şi să-şi renoveze băile.

Cunoscut sub numele de Little Tulip Hotel, acesta a fost iniţial proiectat ca adăpost pentru pacienţii latino-americani care veneau pe insula noastră pentru tratament. În mijlocul marii desfăşurări a ceea ce era cunoscut sub forma de „Operation Miracle”, larga intrare era invadată de zeci de autobuze săptămânale încărcate cu pacienţi. Ulterior, din moment ce numărul persoanelor cu interes exclusiv în tratament a început să scadă, alte grupuri au început să viziteze locul, însă doar în scop de formare politică şi ideologică în vederea implementării „Socialismului de secol 21” în propriile ţări. Vecinii – de dincolo de zid – au început să fie interesaţi treptat de modificarea activităţilor în locul de cazare, aceştia începând să lanseze diverse ipoteze despre care ar putea fi scopul final al acesteia. Unii chiar au încercat chiar să facă pariuri pe ideea că locul urma să fie cedat armatei sau victimelor afectate de efectele produse de ultimul uragan.

Cu toate acestea, în urmă cu doar câteva zile, a apărut un afiş în camera de mese exclusivă a micului hotel cu oferta numită „Cina de Crăciun”. Cu câteva săptămâni mai devreme, tinerii din cartier fuseseră invitaţi să vizioneze meciul dintre Barcelona şi Real Madrid, pe scaunele confortabile ale incintei,  pentru un preţ de intrare de doi peso convertibili. Acum angajaţii din recepţie spun că oricine poate închiria o cameră şi că nu mai este necesar a fi străin pentru a avea acces în frumoasa curte centrală. Fără îndoială, acesta este un semn clar că celebra Luptă de Idei a luat o pauză, adevăratul „miracol” fiind acum propunerea guvernului de a economisi valută în vederea acoperirii costurilor. Pentru a feri deci ţara de naufragiul în abis, aşa cum Raul Castro afirma temător în ultimul său discurs. (traducere de Robert Sabotici)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s